Conclusie

Door het maken van deze website hebben wij veel kunnen leren over kindsoldaten, ook hebben wij antwoorden kunnen vinden op onze hoofdvraag: Waarom gebruiken ze, de leiders van legers en rebellengroepen, nou Kindsoldaten?

 

Deze vraag wordt voornamelijk beantwoord onder het kopje 'voordelen'. De kindsoldaten zijn vaak dapperder dan de volwassen soldaten, zijn leniger en bewegen makkelijker. Ze zijn makkelijk te beïnvloeden en voor van alles in te zetten. Een aantal van hun mogelijke taken zijn actief meevechten, spioneren en landmijnen ontdekken, maar ze kunnen ook dienen voor het seksuele plezier van de volwassen soldaten, als seksslaven dus.

 

Maar dat is niet het enige wat we hebben geleerd van deze site. We hebben ons nog wat verder verdiept in andere zaken zoals de hulporganisaties, westerse landen en wat er gebeurt met kindsoldaten die niet langer in dienst zijn. Ook hier kwamen nog heel interessante dingen uit en zelf nog een antwoord op onze hoofdvraag. Namelijk onder de deelvraag over de geschiedenis van het kindsoldaat bleek eigenlijk dat we altijd al gebruik maakten van kinderen als soldaten en dat we pas recent zijn begonnen met de bewering dat deze kinderen niet mogen dienen als soldaat. Best raar eigenlijk, want dit is pas 22 jaar zo na eeuwen kinderen ook mee te laten vechten.

 

Toch zien we dat deze wereld steeds wat humaner wordt en dat er steeds minder mensen kinderen onder de 18 in dienst (laten) nemen. Ook zien we acties opkomen om oud-kindsoldaten te helpen en dat er mensen actie nemen tegen het gebruik van kindsoldaten.

 

Toch zijn er nog te veel legers, voornamelijk in Afrika, die gebruik maken van deze kindsoldaten naar onze mening. Wij hopen dat wij met deze site u zo veel mogelijk hebben kunnen informeren.

 

Hiermee besluiten wij onze opdracht. Bedankt voor uw bezoek.

Maak jouw eigen website met JouwWeb